HOME

CONTACT

VOORSTELLEN

BEHANDELINGEN

PRODUCTEN

KADOTIP

LINKS

HARSEN

NIEUWS

 

Wat is harsen?
Harsen is een vorm van ontharen door middel van epileren. Het wordt zowel voor het lichaam als het gezicht gebruikt. Epileren wil zeggen dat je het haartje volledig verwijderd inclusief de haarwortel . Hierbij wordt gebruik gemaakt van hars. De hars wordt verwarmd in een harsapparaat of komfoor.
De warme, vloeibare hars wordt op de huid aangebracht en stolt direct. Nu zitten de haren in de hars vast en wordt de hars tegen de haargroeirichting in van de huid afgetrokken. Hierdoor blijven de haartjes tussen de drie tot zes weken weg, dat verschilt per persoon.
Ook zullen door het harsen de haren die terug komen minder hard zijn en gaan de haren minder of helemaal niet meer terug komen. Dit zal gebeuren als je regelmatig harst.

Verschil met scheren
Met scheren krijg je harde stoppels omdat het haartje in het midden wordt afgesneden en daar is de haar op zijn dikst. Bovendien moet je regelmatig scheren, anders zijn er weer stoppels zichtbaar en voelbaar.

Nazorg
Wat belangrijk is bij het harsen, is dat je tot 24 uur na de behandeling niet in de zon gaat. Ook geen zonnebank. Door het harsen krijg je een agressieve reactie in de haarfollikel waardoor er verkleuring kan ontstaan indien je in contact bent gekomen met uv-stralen en waardoor je ook kan verbranden.
Na het harsen van het lichaam is het belangrijk om goed te blijven scrubben, op deze manier kun je voorkomen dat er haartjes in gaan groeien.

Nationaal verwendag voor vrouwen met kanker

Nieuwsarchief
  Wist u dat...